kestopigmentointi

Kestopigmentointi

Kosmeettinen kestopigmentointi tarkoittaa kulmakarvojen, silmän- ja huultenrajojen pysyvää korostamista, se on tietynlainen “kestomeikki”.

Kestopigmennoinnit pysyvät ihossa 2-5 vuotta ja haalistuvat pikkuhiljaa ihon uusiutumisen myötä, kadoten lopulta kokonaan. Pigmennoinnin kestoa voi pidentää ja ylläpitää uusimalla hoitoa muutaman vuoden välein. 

 

Kestopigmentointiin varataan aikaa 3-5 tuntia. Pigmentointien värit, sävyt ja mallit suunnitellaan huolella asiakkaan kasvojen piirteisiin sopiviksi. Suunnittelu tehdään paikan päällä yhdessä asiakkaan kanssa ja asiakkaan toiveita kunnioittaen.

Heti kestopigmentointikäsittelyn jälkeen lopputulos on aina n. 30%-50% tummempi kuin suunniteltu lopputulos, mutta ihon parantuessa väri haalistuu halutun sävyiseksi.

Uudet kestopigmentoinnit

Ennen pigmentointien aloittamistasta saat täytettäväksi esitietolomakkeen.
Pigmentointi tehdään hypoallergisilla väriaineilla ja työskentelyvälineenä on pigmentointineula jolla väri viedään ihon epidermiskerroksen. Toimenpide on yleensä lähes kivuton, mutta halutessasi puudutan käsiteltävää aluetta lisää. Tavoitteenani onkin, että kokemus olisi sinulle mahdollisimman mukava ja kivuton. Pigmentoimisen jälkeen käsitellyillä alueilla esiintyy usein turvotusta ja punoitusta. Iho-oireiden  lievittämiseksi käsittelyn jälkeen alueelle levitetään rauhoittavaa voidetta ja päälle laitetaan kylmäkääreet. Turvotus ja punoitus helpottaa yleensä jo seuraavaan päivään mennessä.

Näin uudet pigmentointisi ovat tältä osin valmiit. Saat mukaasi kirjalliset hoito-ohjeet jotka käydään yhdessä suullisesti läpi ja joita noudattamalla takaat itsellesi kauniit kestopigmentoinnit jotka kestävät vuosia.

Jälkikäsittelyn tarkoitus on viimeistellä pigmentoinnit, täyttää mahdollisesti vaalentuneet kohdat ja tarvittaessa muutella vielä värisävyä. Jälkipigmentoinnilla varmistetaan se, että saamme kestopigmentoinneista kauniit ja kestävät.

Kestopigmentointien vahvistaminen

Jälkipigmentointi tehdään 6-10 viikon kuluttua ensimmäisestä käsittelystä. Kestopigmentointisi haalistuvat, kaventuvat ja ohentuvat vuosien saatossa. Myös värisävy voi muuttua. Muutosten korjaaminen ei välttämättä vaadi samanlaista käsittelyä kuin ensimmäisiä pigmentointejasi tehtäessä, sillä ihon alla epidermiskerroksessa on jo jonkin verran väripigmenttiä. Usein pigmentointien vahvistamiseen riittääkin vain yksi käsittelykerta. Toimenpide tehdään samalla tavalla kuin uusissakin kestopigmentoinneissa. 

Konsultoimme sinua vielä kotihoidon osalta ja saat mukaasi kirjalliset hoito-ohjeet, joita tarkasti noudattamalla takaat itsellesi kauniit kestopigmentoinnit, jotka kestävät taas useita vuosia.

Kestopigmentointien hoitaminen kotona on tärkeää. Näitä ohjeita noudattamalla ihon paraneminen on nopeampaa, vältät mahdolliset infektiot ja lopullinen väritulos on tavoitteiden mukainen.

-Pigmentointi tulos näyttää noin viikon verran 30% – 50% tummemmalta, jonka jälkeen ylimääräinen väri irtoaa, “hilseilee”, kuolleen ihosolukon mukana pois.

-Silmänrajauksien yhteydessä esiintyy muita pigmentointi alueita näkyvämpää turvotusta, joka kestää päivästä kahteen. Pieni muotoiset verenpurkaumat (mustelmat) ja näärännäpyt ovat myös mahdollisia.

Sinun tulee

-kolmen päivän ajan välttää käsitellyllä alueella vahvoja voiteita ja meikkaamista. 

-kuuden päivän ajan tulee välttää oleskelua auringossa, solarumissa, saunomista, voimakasta hikoilua ja uimista. 

-suojata käsitellyt alueet aurinkovoiteella.

Pigmennoinnin jälkeen syntyvää hilseilyä ei saa raapia eikä irrottaa.

Pigmentoitua aluetta kuuluu rasvata ohuelti 1-3 kertaa päivässä noin viikon ajan. Tähän tarkoitukseen käy apteekista saatavat Bevita tai Bepanthen salva.